اضطراب اجتماعی در نوجوانان؛ چرا حس می‌کنم همه دارن به من نگاه می‌کنن؟!

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
new posts
  • MyRavanshenas
    مدیریت

• Jul 2025
    • 76
    • شیراز
    • روان‌شناسی، گرافیک، طبیعت، ماشین سواری
    • روان‌شناس، گرافیست
    • شاد
    • ماهانه
    • هستم

اضطراب اجتماعی در نوجوانان؛ چرا حس می‌کنم همه دارن به من نگاه می‌کنن؟!

اضطراب اجتماعی یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که خیلی از نوجوان‌ها باهاش دست و پنجه نرم می‌کنن. وقتی وارد جمعی می‌شی و حس می‌کنی همه دارن بهت نگاه می‌کنن یا درباره‌ات حرف می‌زنن، این یعنی اضطراب اجتماعی داری. این احساس ناراحت‌کننده می‌تونه جلوی دوست‌یابی، حضور در مدرسه و حتی شرکت در فعالیت‌های روزمره رو بگیره.

اضطراب اجتماعی دقیقاً چیه؟

اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی، ترس شدید و مکرریه که آدم در موقعیت‌های اجتماعی یا جایی که ممکنه دیگران بهش توجه کنن، تجربه می‌کنه. این ترس از قضاوت شدن، تمسخر یا طرد شدن می‌تونه باعث بشه نوجوان از جمع‌ها و موقعیت‌های اجتماعی فرار کنه یا خیلی سخت حضور داشته باشه.

چرا نوجوان‌ها بیشتر دچار اضطراب اجتماعی می‌شن؟
    • تغییرات هورمونی و جسمی: دوران نوجوانی پر از تغییراته که باعث میشه نوجوان احساس ناامنی کنه.
    • فشار هم‌سالان: ترس از اینکه «چطور به نظر می‌رسم؟» یا «آیا من رو قبول دارن؟»
    • تجارب منفی قبلی: شاید در گذشته توی مدرسه یا جمعی خجالت کشیده یا تحقیر شده.
    • محیط‌های پر استرس: مثل مدرسه، شبکه‌های اجتماعی و خانواده.
    نشانه‌های اضطراب اجتماعی در نوجوانان
    • لرزش دست و صدا هنگام صحبت کردن
    • سرخ شدن صورت یا عرق کردن زیاد
    • اجتناب از جمع‌های دوستانه یا کلاس درس
    • ترس از صحبت کردن جلوی دیگران
    • احساس استرس شدید قبل از حضور در مهمانی یا جمع دوستان
    راهکارهای مقابله با اضطراب اجتماعی
    1. صحبت کردن: اول از همه بهتره با کسی که اعتماد داری، مثل دوست خوب یا مشاور حرف بزنی.
    2. تمرین‌های آرام‌سازی: نفس عمیق کشیدن و مدیتیشن می‌تونه کمک کنه استرس کمتر بشه.
    3. قدم به قدم جلو رفتن: مثلاً اول با یک دوست صحبت کن، بعد گروه‌های کوچیک‌تر، کم‌کم به جمع‌های بزرگ‌تر برو.
    4. کاهش استفاده از شبکه‌های اجتماعی: چون گاهی مقایسه خود با دیگران باعث میشه اضطراب بیشتر بشه.
    5. ورزش و فعالیت‌های هنری: باعث افزایش اعتماد به نفس و کاهش استرس میشه.

کی باید کمک حرفه‌ای گرفت؟
    اگر اضطراب آن‌قدر شدید شده که مانع درس خوندن، خوابیدن یا داشتن دوست میشه، بهتره به روانشناس یا مشاور مراجعه کنی. درمان‌هایی مثل گفتار درمانی یا داروهای تخصصی می‌تونن خیلی کمک کنن.
    لطفا با کمی دقت؛ در انجمنی مناسب سوالاتتون رو مطرح بفرمایید.

لینک حمایت مالی:
    https://zarinp.al/728362
در حال کار...