من دیابت دارم (دیابت نوجوانان)

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
new posts
  • MyRavanshenas
    مدیریت

• Jul 2025
    • 76
    • شیراز
    • روان‌شناسی، گرافیک، طبیعت، ماشین سواری
    • روان‌شناس، گرافیست
    • شاد
    • ماهانه
    • هستم

من دیابت دارم (دیابت نوجوانان)

دیابت در نوجوانی؛ چطوری باهاش کنار بیایم؟
    نوجوان بودن خودش کلی تغییر و چالش داره؛ حالا اگه دیابت هم بهش اضافه بشه، ممکنه سخت‌تر بشه. اما نگران نباش! اگه دیابت داری، بدون که می‌تونی مثل هر نوجوان دیگه‌ای زندگی خوبی داشته باشی. فقط باید یاد بگیری چطور با دیابتت کنار بیای و مراقب خودت باشی.

چرا دیابت توی نوجوانی یکم سخت‌تره؟

بدن در حال تغییره: توی دوران بلوغ، بدن کلی هورمون ترشح می‌کنه که ممکنه باعث بشه قند خونت راحت بالا و پایین بره.
    می‌خوای مستقل باشی: شاید دلت نخواد مامان بابا یا دکتر دائم بهت بگن چی بخور، کی انسولین بزنی یا قندت رو چک کنی. این حس طبیعیه، ولی باید بدونی که این کارا به نفع خودته.
    دوست داری مثل بقیه باشی: ممکنه تو جمع دوستان بخوای بستنی بخوری یا نذاری کسی بفهمه دیابت داری، ولی قایم‌کاری می‌تونه اذیتت کنه و قندت رو به‌هم بزنه.
    استرس و ناراحتی: گاهی از درس، ظاهر، یا آینده‌ات ناراحت می‌شی، که این می‌تونه روی قند خونت هم اثر بذاره.
    چی‌کار کنیم بهتر با دیابت کنار بیایم؟

یاد بگیر چی به نفعته
    اگه بدونی که چرا باید قند خونت رو چک کنی یا چرا باید انسولین بزنی، راحت‌تر می‌تونی از خودت مراقبت کنی. سؤال داری؟ از دکتر، مشاور یا والدینت بپرس. این بدن توئه، باید بشناسیش.

با خانواده همکاری کن
    مامان بابا ممکنه نگران باشن، ولی نمی‌خوان کنترلت کنن، فقط دلشون می‌خواد حالت خوب باشه. باهاشون حرف بزن و بگو که چه کمکی ازشون می‌خوای.

از تکنولوژی کمک بگیر
    اپلیکیشن‌ها، دستگاه‌های هوشمند و پمپ‌های انسولین خیلی می‌تونن بهت کمک کنن که زندگی‌ت راحت‌تر بشه. می‌تونی حتی قند خونت رو با موبایل چک کنی!

احساست رو جدی بگیر
    اگه ناراحتی، استرس داری یا احساس تنهایی می‌کنی، حتماً با کسی حرف بزن. یک مشاور، روان‌شناس یا حتی یک دوست خوب می‌تونه کمک‌ت کنه.

ورزش کن و خوش بگذرون
    فعال بودن مثل دویدن، شنا یا حتی رقصیدن باعث می‌شه هم قند خونت بهتر بشه، هم حالت خوب‌تر. دنبال کاری باش که ازش لذت می‌بری.

حرف آخر

دیابت یه بخشی از زندگیته، نه همه‌ش. خیلی از نوجوان‌ها مثل تو با دیابت زندگی می‌کنن و موفق هم هستن. با آگاهی، تمرین و حمایت اطرافیانت، می‌تونی کنترلش کنی و به چیزهایی که دوست داری برسی. تو قوی‌تر از اون چیزی هستی که فکر می‌کنی!
    لطفا با کمی دقت؛ در انجمنی مناسب سوالاتتون رو مطرح بفرمایید.

لینک حمایت مالی:
    https://zarinp.al/728362
در حال کار...